Найбільший український виробник легкових автомобілів залишився без замовлень

0
538

Запорізький автомобільний завод починаючи з 2014 року не може повернути безвідсоткову позику. Про це пише zanoza-news.com.

Як говориться в матеріалах справи, представники Запорізького автомобільного заводу звернулися до Господарського суду з проханням відстрочити рішення від 1 квітня 2015 року про повернення безпроцентної позики в розмірі 1,4 млн. гривень приватному акціонерному товариству «Страхова компанія «Прасол».

Мотивуючи заяву про відстрочку, заявник вказує, що єдине джерело доходу ЗАЗу – продаж авто і автобусів заморожений через зупинку виробництва через відсутність замовлень.

Так, за станом на 5 грудня 2017 року загальний залишок коштів склав 5387 гривень. При цьому завод отримав замовлення на перше півріччя 2018 року, ведуться переговори і в найближчому часі можна говорити про нові контракти. З прибутку завод і буде розраховуватися з кредитором.

11 січня Господарський суд Запорізької області задовольнив клопотання ЗАЗу і відстрочив виплату позики до 1 червня 2018 року, так кажуть на сайті реєстру судових рішень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!