Українці завозять понад тисячу автомобілів на день за правилами “нульової розмитнення”

0
295
Черги на кордоні розтягнулися на кілька десятків кілометрів.

З недавніх пір в Україні почав діяти закон про нульову розмитнення. За інформацією Данила Гетьманцева з 9 по 20 квітня з нульовим митом в Україну встигли ввезти приблизно 10 тисяч автомобілів, і це незважаючи на те, що чоловіки призовного віку не можуть виїжджати за кордон.

Таким чином, в Україну ввозять приблизно 1000 транспортних засобів на день. Відповідною інформацією Данило Гетьманцев поділився в інтерв’ю “Економічній правді”.

“Є інформація, там черги стоять такі, що … жерсть. Кількість розмитнених авто становить понад 10 тисяч штук”, – каже нардеп

Водночас, Данило Гетьманцев досить холодно ставитись до практики скасування податків на імпортні товари у воєнний час. За словами Гетьманцева, це рішення сильно вдарить по українських товаровиробниках. 

Гетьманцев зазначає, що це рішення справді було необхідним, щоб перекрити дефіцит товарів в Україні, але на даний момент це рішення вже потрібно скасувати. Серед однієї з таких помилок Гетьманцев навів приклад звільнення від сплати акцизу та податку на додану вартість палива.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!