Як замінити посвідчення водія в умовах війни: пояснення юриста

0
647

Водійське посвідчення є дуже важливим документом під час війни, адже українці мають вільно пересуватися на своєму транспорті країною або виїжджати за кордон.

Як розповіла адвокат практики справ про адміністративні правопорушення Марина Носова в коментарі “Фактам”, під час воєнного стану в країні спростили механізм обміну посвідчення водія.

Йдеться про ухвалу КМУ № 360 від 25.03.2022. У ній йдеться, що водієві не потрібно надавати медичну довідку, а також у країні скасовано водійські іспити.

“Здати старе посвідчення та отримати нове можна у будь-якому сервісному центрі МВС незалежно від місця реєстрації”, – уточнила адвокат.

За її словами, для заміни документа потрібні паспорт громадянина України, реєстраційний номер облікової картки платника податків, старе посвідчення водія, а також квитанція про оплату адміністративних послуг, яку можна отримати після оплати в самому сервісному центрі (243 грн).

“У разі зміни прізвища потрібні підтверджуючі документи. У разі викрадення посвідчення — довідка з поліції про реєстрацію кримінального провадження за фактом викрадення або втрати документів. Після одруження та зміни прізвища так склалося, що у мене не було часу для обміну свого посвідчення водія. Але нещодавно я звернулася до сервісного центру, і мені обміняли його на нове менш ніж через 1 годину! Це дуже швидко та зручно”, – завершила вона.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!