В Україні різко скоротилася кількість АЗС

0
433

За час військових дій на території України значно скоротилася кількість автозаправних станцій. Як стверджує директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн, наразі діють тільки 2500 АЗС. До війни їх було близько 7500. Це пов’язано з нестачею пального в країні. Також він заявив, що втричі зменшилося і приватне споживання палива, що втім було очікувано.

В основній своїй масі закрилися заправки в периферії, хоча споживачів там також багато. При цьому у великих містах і на ключових трасах вони працюють в тій же кількості, що і до війни. Однак і тут утримувати потрібний рівень забезпечення стає важче, особливо після того, як фашисти обстріляли Кременчуцький НПЗ і завод змушені були зупинити.

“Багато компаній, особливо Центральної, Східної та Південної України, втратили головне джерело постачання для себе. Єдиним виходом для них є самостійний імпорт через західний кордон. Йдеться про те, щоб невеликі регіональні компанії бензовозами виїжджали за кордон і привозили пальне”, – заявив Куюн на брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

Однак, за словами експерта, обмеження державою цін на пальне і висока собівартість доставки не дають змоги активізувати такий вид поставок. Адже витрати на доставку і закупівлю палива будуть куди вище, ніж його продаж у роздріб. А працювати собі в збиток компанії не будуть. Сергій Куюн зазначив, що виходом із ситуації цілком могла б стати тимчасова відмова від держрегулювання цін на паливо, але уряд поки що не готовий піти на такий крок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!