Tesla призупинить виробництво на заводі в Китаї

0
77

Виробництво на заводі Tesla у Шанхаї буде призупинено щонайменше на 1 день через зростання кількості випадків зараження вірусом. Заводи VW і Toyota, як і раніше, простоюють.

Влада Шанхаю ухвалила рішення про запровадження загального карантину в місті, під час якого заблокує місто у два етапи, щоб провести масове тестування на COVID-19. Таким чином керівництво намагається щосили зупинити спалах, що росте, в китайському фінансовому центрі і за його межами.

Згідно з зробленою в неділю місцевим урядом заявою, місто з населенням 25 мільйонів осіб було заблоковане о 5 годині ранку за місцевим часом в одному районі (на схід від річки Хуанпу) на чотири дні, а потім буде заблоковано і другу частину ще на чотири дні.

Внаслідок нових заходів виробництво на шанхайському заводі Tesla Inc. буде припинено. Поряд з Tesla заводи Toyota Motor Corp.і Volkswagen Group у провінції Цзілінь були закриті протягом декількох тижнів через блокування там.

Перша гігафабрика за межами рідної країни Tesla виробила половину електромобілів марки минулого року і була змушена призупинити виробництво на два дні на початку цього місяця. На той час компанія заявила, що докладає «всі зусилля», щоб забезпечити продовження робіт на заводі, при цьому «активно співпрацюючи з урядовим замовленням на тести на Covid та відповідні заходи щодо запобігання пандемії».

Завод у Шанхаї має вирішальне значення для Tesla з огляду на те, що Китай є другим за величиною ринком для компанії, а завод виробляє автомобілі для експорту до Європи та інших країн Азії.

Раніше цього місяця Китайська асоціація легкових автомобілів повідомила, що тільки в лютому Tesla поставила із заводу 56 515 автомобілів – 23 200 для внутрішнього ринку та 33 315 для експорту. Масштабні обмеження вводяться у зв’язку з тим, що в Китаї спостерігається найсильніше поширення Covid з моменту початкового спалаху в Ухані.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!