Як правильно перевозити зброю в авто: названі чотири способи

0
1422

Все більше українських громадян починають замислюватися про те, як захистити себе, своїх близьких та своє майно. Часто це тісно пов’язане із володінням зброї.

У зв’язку з цим автомобіль є одним із таких місць, в якому бажано мати зброю.

Але користь від нього буде лише у тому випадку, якщо правильно його зберігати. А оскільки автомобіль є об’єктом динамічним, а зброя, як правило, досить важка, то тут є свої нюанси.

Портал Auto24 розповів , які є варіанти фіксації зброї в автомобіля, крім класичного бардачка.

Зрозуміло, у цьому матеріалі йдеться тільки про випадки, коли водій володіє зброєю законно, і ховає її не від правоохоронців, а від потенційних бандитів.

Як стверджувалося вище, зброї в салоні автомобіля необхідне кріплення або якась інша форма фіксації. А якщо ні, то воно може вас травмувати в ході руху, або ж просто зникнути з поля вашої досяжності в потрібний момент.

На тлі описаних факторів реально непоганим місцем може бути бардачок, але туди поміститься тільки пістолет (та й то не кожен), та й діставати з нього з-під кришки не завжди просто. Коли ж у автомобіліста під рукою якась довгоствольна зброя, треба щось думати про спеціальні кріплення.

При цьому потрібно мати на увазі, що в деяких випадках (наприклад, у разі мисливської зброї) зброю можна возити з собою тільки в чохлі.

Магнітний тримач
Для пістолетів може чудово підійти спеціальний магнітний утримувач. Закріпити його можна як горизонтально, і вертикально. Але при покупці потрібно звернути увагу на вагу вашого пістолета м характеристики магнітного власника. Мінус полягає в тому, що для відриву пістолета від власника потрібні зусилля, або потрібно відривати пістолет по якійсь чіткій траєкторії.

Також, приміряючись із місцезнаходженням кріплення, подбайте про те, щоб пістолет не провертався на місці від вібрацій – щоб його рукоятка не змінила свого звичайного розташування.

Сейф
Ще однією альтернативою бардачку може бути спеціальний сейф. При цьому він ускладнить крадіжку зброї потенційному зловмиснику, який нападе на вас. Додаткова зручність полягає в тому, що ви можете вибрати сейф спеціальної форми. Істотним мінусом є те, що в деяких випадках потрібно буде посилити або підготувати якимось іншим способом панель автомобіля.

Вертикальні фіксатори
Класичний пристрій відомий як мінімум ще з 2,5-тонних Studebaker`ів та GMC часів Другої Світової. Тип замків буває різним, у тому числі й таким, щоб можна було вихопити “ствол” одним різким рухом. Для фіксації гвинтівки у подібному стані може бути як цільна конструкція, так і комплект з двох затискачів, що кріпляться на деталі інтер’єру машини.

Кріплення під стелею
Ще одне непогане місце для кріплення зброї у салоні автомобіля – під стелею. Воно чудово підійде для громіздких “стволів”.

При цьому воно малопомітне для потенційних грабіжників або інших бандитів, від яких вам може знадобитися захист. Але є зауваження: це має бути спеціальне кріплення, яке розраховане спеціально на цю зброю. Інакше зброя може впасти на вас у процесі руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!