Безповітряні шини Michelin для легкових автомобілів стануть серійними

0
169

Компанія Michelin веде активну співпрацю з концерном General Motors. У рамках співробітництва компанії розробляють безповітряні шини. За попередньою інформацією, першим автомобілем, який отримає інноваційні шини, стане електрокар Chevrolet Bolt нового покоління.

Президент Michelin North America Алексіс Гарсен розповів, що найближчими роками у продаж надійдуть унікальні шини, які будуть захищені від проколів – Uptis.

Сьогодні марка Michelin вже представила та активно реалізує безповітряні шини X Tweel. Ці покришки призначені лише для газонокосарок та квадроциклів. Вартість однієї такої шини становить 600 доларів. Виробник зазначає, що безповітряні шини забезпечують комфортнішу їзду і мають більший період експлуатації.

Безповітряні шини Michelin для автомобілів виглядають так само, як колеса для газонокосарок. Але вони мають іншу конструкцію.

Центральні ребра безповітряної шини для автомобілів виконані з гуми, яка армована скловолокном із домішкою смоли. Покришки будуть повністю перероблювані та ремонтовані.

У Michelin додали, що вперше планують встановити безповітряні шини Uptis на Chevrolet Bolt нового покоління і підвести до кінця 130-річне домінування пневматичних шин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!