Tesla припинила роботу над дешевим електромобілем

0
127

Марка Tesla призупинила розробку найдоступнішої моделі, ціна якої, як планувалося, становила б 25 тисяч доларів. Глава компанії Ілон Маск, як пише видання InsideEVs, повідомив, що фірма має і так занадто багато справ. Крім цього, на його думку, зробити електрокари доступнішими можна й іншим способом.

Ілон Маск не повідомив, коли саме відновиться розробка бюджетного електромобіля, хоча й не заперечував, що повністю даний проект компанія Tesla з рахунків не скидає. “У якийсь момент ми це зробимо, але у нас зараз, відверто кажучи, дуже багато справ”, – наводить видання InsideEVs висловлювання глави марки Tesla .

На думку Ілона Маска, радикальному здешевленню електрокарів може сприяти розвиток технологій автономного керування. Керівник компанії Tesla припустив, що коли повністю безпілотні системи знайдуть масове застосування, ціна самого транспорту впаде в 4-5 разів: доступність послуг на зразок безпілотних таксі змусить автовиробників здешевлювати електрокари, які призначені для приватного використання.

Тим часом, у середині 2021 року неофіційні джерела повідомляли, що розробка прототипу компактної моделі Tesla , відомого під позначенням Model 2 вже практично завершена. Очікувалося, що пробні запуски виробництва доступного електромобіля відбудуться на китайському підприємстві компанії до кінця 2021 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!