Українських водіїв попередили про нові правила реєстрації авто

Змінився порядок реєстрації та зняття з обліку автомобілів.

0
127

Згідно з постановою Кабміну від 19 січня, в Україні змінився порядок реєстрації та зняття з обліку автомобілів. Постанова була ухвалена з ініціативи представників Мін’юсту.

Кабінет Міністрів розширив список документів, що підтверджують відтепер правомірність придбання автомобіля. Про нюанси прийнятої ухвали про зміну порядку реєстрації та зняття з обліку авто  повідомляє  ubr.ua.

«Так, у першу чергу, постановою передбачено, що нововведення торкнуться тих автомобілів, власники яких поміщені в базу Єдиного реєстру боржників, а також машин, які були конфісковані.

Постанова доповнює перелік документів, що підтверджують правомірність придбання тс. Крім стандартного договору купівлі/продажу, це може бути акт про придбання на електронному аукціоні або рішення про безоплатну передачу конфіскованого майна.

Також документ розширює перелік винятків, у яких провадиться перереєстрація транспортного засобу (ТС) боржників:

  • якщо перереєстрація не пов’язана із відчуженням;
  • транспорт придбано на аукціоні з продажу конфіскованих машин;
  • ТЗ отримано як погашення боргу;
  • ТЗ отримано безкоштовно у межах розпорядження конфіскованим майном.

Таким чином, ініціатор проекту – Міністерство юстиції – врегулював перереєстрацію конфіскованих заставних автомобілів. Адже, згідно з пояснювальною запискою, часто сервісні центри МВС на практиці відмовляють у реєстрації авто, яке було продано банком у рамках закону про забезпечення вимог кредиторів, тобто заставного автомобіля», – пишуть фахівці. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!