Німеччина змінила плани щодо електрифікації автопарку

0
376

Міністр транспорту Німеччини Фолькер Віссін заявив, що плани влади щодо збільшення кількості «зелених» машин на дорогах країни до 15 мільйонів стосуються не лише електромобілів, а й гібридів. Як уточнює Reuters, раніше керівництво Німеччини гібридні автомобілі у свою стратегію декарбонізації не включало. Можливо, через те, що такий транспорт дедалі частіше піддається критиці з боку екологів-активістів.

У листопаді минулого року уряд Німеччини заявив про мету досягти до 2030 року появи на дорогах країни не менше 15 мільйонів легкових електромобілів. Зараз міністр транспорту зазначив, що це число включає гібридні машини. На думку Віссінга, вони також роблять внесок у справу поліпшення екологічної ситуації. Наразі в автопарку Німеччини трохи більше мільйона електрифікованих автомобілів, приблизно половина з них є повністю електричними.

Агентство зазначає, що деякі експерти галузі розглядають транспорт із гібридними силовими установками як «перехідний етап» на шляху до повної електрифікації. Його розвиток, наприклад, сприяє появі нових об’єктів інфраструктури, які можуть використовуватися електромобілями. За іншою версією, гібриди мають протилежний вплив: оскільки їхні власники вкрай рідко використовують можливість пересування на електротязі, а самі гібриди важать більше аналогів з ДВЗ, обсяги їхніх шкідливих викидів насправді виходять більшими.

Ще одним кроком Німеччини у стратегії реформи транспортної області може стати активніше використання так званого синтетичного пального, яке визнають екологічно чистим. Однак оскільки виробляти його складно і дорого, таке пальне влада Німеччини вважає розумним задіяти в інших галузях — наприклад, судноплавстві та авіації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!