В Україні з’явиться покарання водіям, які не поступаються дорогою авто швидкої допомоги – юрист

0
265

В українському парламенті розглядається законопроект №6502 від 05.01.2022 року, яким може бути запроваджено систему штрафних балів для водіїв-порушників. У документі передбачено покарання для водіїв легковиків, які не поступаються дорогою автомобілям швидкої допомоги, пожежникам, поліції.

Про це у коментарі ГолосUA повідомив молодший юрист юридичної компанії «Тарасів та партнери» Андрій Журбенко.

«У законопроекті немає уточнень щодо ситуації, коли водій легковика фізично не може перемістити транспорт так, щоб надати перевагу у русі спеціальним транспортним засобам – наприклад, автомобілям швидкої допомоги, пожежним та поліцейським автомобілям», – сказав юрист.

Проте, зазначає О.Журбенко, судова практика показала, що судді у разі розгляду подібних адміністративних справ беруть до уваги рівень завантаженості доріг.

«У силу різних факторів водію не завжди вдається поступитися дорогою автомобілям швидкої допомоги, поліції, пожежникам. В українських судах та органах поліції в більшості випадків це розуміють, тому водії притягуються до відповідальності лише в поодиноких випадках, коли навмисне здійснюють це правопорушення», – пояснив юрист.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!