Компанія Renault планує повністю відмовитись від бензинових машин у Європі

0
90

Французька компанія повністю переведе свої автомобілі в Європі на електротягу до 2030 року. Про це повідомляє головний виконавчий директор Renault Лука де Мео виданню Automotive News.

У найближчому майбутньому компанія Renault має намір розширити лінійку екологічно чистих машин на європейському ринку, які випускатимуться після нового кросовера Megane E-Tech . Старт масового виробництва моделі очікується наступного місяця.

Нагадаємо, що Megane E-Tech буде запропоновано у двох варіаціях електроустановки: 130 к.с. та 250 Нм або 218 л.с. та 300 Нм. Заявлений запас ходу однією заряді становить 470 кілометрів.

Крім того, компанія планує перевести на електродвигуни автомобілі спортивного бренду Alpine . Наразі відроджений суббренд випускає моделі A110 , які оснащені бензиновими турбодвигунами об’ємом 1,8 літра.

Лука де Мео наголосив, що дочірня компанія Dacia продовжить випускати бензинові та дизельні машини. Це пов’язано із бажанням утримати демократичні ціни на автомобілі бюджетного бренду.

Не тільки компанія Renault вирішила провести глобальну електрифікацію автомобілів. У найближчі 10-15 років звичні ДВС планує прибрати багато компаній. Наприклад, після 2025 року на електротягу перейде Jaguar , а ще через п’ять років це зробить Volvo. Німецький бренд Audi планує випустити останню машину із двигуном внутрішнього згоряння у 2033 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!