Ринкова вартість компанії Ford вперше перевищила 100 млрд. доларів

0
57

Ринкова капіталізація американського концерну Ford вперше в історії перевищила 100 мільярдів доларів. На торгах 13 січня 2022 року вартість акцій марки досягла максимуму за 20 років і склала 25,87 долара за папір.

Таким чином, тепер компанія Ford займає четверте місце в переліку найдорожчих автомобільних виробників у світі, поступаючись лише Tesla , Toyota і Volkswagen , кожен з яких коштує понад 1 трлн доларів.

Такий результат, за словами експертів, є демонстрацією амбіцій концерну Ford як одного з провідних виробників електрокарів майбутнього. Тим більше що мінімум три електромобілі в його модельному ряду вже є: це кросовер Ford Mustang Mach-E , пікап F-150 Lightning , а також фургон e-Transit .

Окрім цього, компанія Ford активно займається супутньою інфраструктурою (зарядними станціями тощо) та у найближчі 2 роки планує збільшити виробництво батарей до того рівня, щоб щороку випускати щонайменше 600 тис. електрокарів. Тим самим компанія вже до 2025 року вийде на перше місце у списку виробництва тягових акумуляторів серед усіх концернів, представлених у США.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!