Власників «євроблях» штрафують і масово позбавляють посвідчень водіїв

0
104
Суди почали масово позбавляти прав водія тих, хто їздить на «прострочених» авто на єврономерах.

За керування авто з іноземною реєстрацією по Україні, яке не було вчасно вивезено за її митні кордони, передбачається накладення штрафу у розмірі 8500 гривень. Постанову про штраф, згідно із ч. 8 ст. 121 КУпАП, може бути виписано патрульним поліцейським прямо на місці зупинки. У цьому випадку (перша зупинка та перший штраф) автомобіль конфіскувати не будуть. Про це повідомляє  Центр Авто.

За вчинене порушення повторно протягом року, згідно із ч. 9 ст. 121 КУпАП, сума штрафу становитиме 17 000 гривень. Також водія позбавляють водіння (термін – 1 рік). Автомобіль у такому разі може бути конфіскований, але це залежить від ситуації.

На завершення пільгового періоду кількість матеріалів, складених поліцією України на автомобілі з іноземною реєстрацією, суттєво збільшилась.

На сьогоднішній день суди переповнені справами про «євроблі» та протоколами про адмінправопорушення (за ч. 9 ст. 121 КУпАП). Більшість рішень вирішують призначити штрафи у 17 000 гривень та позбавити водіїв права на 12 місяців.

Якщо водій, якого позбавили права керування, сяде за кермо будь-якого транспортного засобу без посвідчення, відповідно до ч. 4 ст. 126 КУпАП, його оштрафують на 20 400 гривень. За скоєння повторного правопорушення відповідно до ч. 5 ст. 126 КУпАП, сума штрафу становитиме 40 800 гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!