У півмільйона автомобілів Tesla виявили небезпечну функцію

0
93

Національне управління безпекою руху на трасах США (NHTSA) 22 грудня офіційно відкрило друге за 2021 рік розслідування проти американського виробника електромобілів Tesla, воно охоплює 580 тисяч автомобілів, проданих з 2017 року до теперішнього часу. Нагадаємо, NHTSA – це регулюючий та контрольно-наглядовий орган.

Приводом для розгляду цього разу стала вбудована у медіасистему функція відеоігор. Вона з’явилася під час чергового поновлення софту влітку 2021 року. Хоча ігри адресовані передньому пасажиру і називаються Passenger Play , у системі немає захисту від того, щоб у них грав водій електромобіля, причому прямо під час руху. Це значно збільшує ризик ДТП. Тим часом, навіть при включеному автопілоті Tesla водій повинен контролювати ситуацію на дорозі.

В рамках розслідування NHTSA оцінить різні аспекти цієї функції, включаючи частоту та сценарії використання Tesla Passenger Play . В крайньому випадку, Tesla змусять випустити спеціальне оновлення для медіакомплексу, яке виключить небезпечний недолік.

The Times уточнює, що в Tesla додано три ігри – пасьянс, реактивний винищувач та стратегія. Під час запуску будь-якої з них система попереджає, що під час руху вони призначені лише пасажирів. Однак водій може увімкнути їх простим натисканням кнопки «підтвердити».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!