Які нововведення чекають на водіїв в Україні в 2022 році

0
1006

Видання  ampercar повідомляє, які нововведення очікують на водіїв у 2022 році.

Наступного року на дорогах України з’явиться понад 200 нових камер автофіксації порушення правил дорожнього руху. Система навчиться розпізнавати новий вид порушення проїзд на червоний сигнал світлофора.

Для водіїв буде повернуто систему штрафних балів. Ця система раніше вже діяла в Україні, але була скасована. Кожен автомобіліст отримає по 150 балів, і за порушення правил дорожнього руху буде їх позбавлятися. Після вичерпання ліміту порушник сплачуватиме штрафи вже грошима.

Восени 2022 року в Україні буде повернено обов’язковий техогляд для автомобілів. Усі автомобілі, які експлуатують на дорогах загального користування, проходитимуть перевірку на відповідність технічним нормам.

Податок на розкіш буде розширено. Власники автомобілів, вік яких менше 5 років з моменту виготовлення, вартістю понад 1,3 мільйона гривень, платитимуть по 25 тисяч гривень на рік.

В Україні буде запроваджено систему підготовки водіїв. Майбутні водії детальніше вивчатимуть сучасні дорожні ситуації та проблеми, пов’язані з експлуатацією транспортних засобів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!