Не тільки камери: у МВС з’являться нові методи контролю водіїв

0
1310

Те, що в нашій країні значно посилять відповідальність за недотримання “Правил дорожнього руху”, і у правоохоронному відомстві розпочали розробку відповідних проектів законів, на виїзному засіданні профільного комітету Верховної Ради України, повідомив радник голови Міністерства внутрішніх справ, Антон Геращенко, пишуть у повідомленні. Українських національних новинах ”.

За словами Геращенка, повсюдно встановлені камери автофіксації правопорушень , як і збільшення штрафів, на жаль, ніяк не позначилися на кількості ДТП, тому очікується:

  • зміна способів моніторингу, щоб відеокамери вимірювали ще середню швидкість руху;
  • запуск спеціального мобільного додатка, що дозволяє будь-якому водієві інформувати Нацполіцію про порушення інших учасників руху;
  • поява системи штрафних балів.

Середню швидкість руху вимірюватимуть на деяких ділянках автотрас, встановивши тільки 2 камери – одну на в’їзді, і одну на виїзді з дороги, і такий метод дозволить зафіксувати перевищену середню дозволену швидкість.

Також, звичайні водії, за бажання, природно, зможуть здійснювати зйомку недотримання правил дорожнього руху, відправляти відеоролик правоохоронцям, і після того, як порушник буде оштрафований, отримувати відсоток від цієї суми як винагороду.

Крім всього вищеописаного, ще й запровадять систему “штрафних балів”, які Нацполіція відніматиме у порушників “Правил дорожнього руху”, і якщо такі дії відбуваються на регулярній основі, водіїв-порушників направлять на вторинний іспит для перевірки знань правил дорожнього руху.

Але і це ще не все – посилять кару за водіння після позбавлення посвідчення водія: будуть просто “саджати за ґрати”, оскільки збільшення суми штрафів з 51 гривні до 20 тис. гривень не сприяло вирішенню цієї проблеми.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!