Автомобільний завод Xiaomi зможе випускати до 300 тис. машин щороку

0
91

Китайська виробник електроніки Xiaomi організує автомобільний підрозділ, який займатиметься розробкою та випуском електрокарів.

Китайський виробник електроніки – компанія Xiaomi має намір побудувати автомобільний завод, який випускатиме до 300 тис. машин щороку. Про це із посиланням на власне джерело пише Reuters. Нове підприємство базуватиметься у Пекіні. Крім цього, у столиці Китаю компанія Xiaomi відкриє штаб-квартиру нового автомобільного підрозділу, а також науково-дослідний та маркетингові центри. Термінів закінчення будівництва нового заводу поки що не називають, але раніше стало відомо, що марка Xiaomi планує почати виробляти машини власної розробки у 2024 році.

Нагадаємо, що в середині жовтня 2021 року керівництво компанії Xiaomi офіційно повідомило про плани швидкого виходу на авторинок електромобілів: цю заяву зробив гендиректор фірми Лей Цзюнь. Відразу після цього акції марки Xiaomi подорожчали на Гонконзькій фондовій біржі більш ніж на 6%, це стало найбільшим денним зростанням котирувань компанії Xiaomi за останні шість місяців.

За попередньою інформацією, компанія Xiaomi випускатиме саме електромобілі, оскільки «зелені» автомобілі користуються в Китаї великою популярністю через різні пільги для власників та програм держсубсидування. Плюс до всього, майбутні електрокари марки Xiaomi отримають функції автоматичного керування: у серпні поточного року Xiaomi викупила за 77,4 млн доларів пекінський стартап Deepmotion, що спеціалізується на розробці систем автономного керування, а також тривимірних картографічних сервісів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!