ТОП-5 кращих 7-місних авто для України

0
1224

Сьогодні люди все більше дивляться у бік 7-місних автомобілів, тому що вони здатні виконувати різнопланові завдання залежно від необхідності. Ми у uamotors зібрали найкращі кандидатури 7-місних кросоверів та не тільки, опираючись на вердикти спеціалістів з британського видання Autocar.

1. Volvo XC90

Найкращим з великих 7-місних позашляховиків преміум-класу залишається Volvo XC90. Незважаючи на те, що більшість його прямих конкурентів новіші, жоден з них не зрівнявся з його поєднанням універсальності, привабливого вигляду та елітної атмосфери в салоні. До речі, чим Вольво відрізняється від інших, так це якраз наявністю семи місць навіть у гібридній версії T8 (PHEV), на відміну від своїх PHEV-суперників від BMW чи Mercedes-Benz.

Всі крісла другого ряду автомобіля зсуваються вперед і назад окремо. Сидіння третього ряду можуть бути обладнані вентиляційними отворами кондиціонера за додаткову плату, і хоча вони не мають кріплень для сидінь Isofix, вони достатньо великі, щоб невисокі дорослі або діти могли користуватися з комфортом, і доступ до них є гарним також.

2. Land Rover Defender

Зверніть увагу на п’ятидверний Land Rover Defender 110 (з довшою колісною базою), тут фірма пропонує на вибір салони із п’яти, шести або семи крісел! Тобто у випадку 7-місного салону переднє середнє сидіння розміщується між водійським та пасажира, де інакше була б центральна консоль. За логікою могла би бути і 8-місна модифікація, але законодавство не дозволили поки втілити таку в реальність.

Навіть із сімома місцями «Деф» має вражаючу універсальність. Це дорогий автомобіль, навіть найдешевші 5-дверні моделі коштують в Україні від 70 тисяч доларів, але, на відміну від старого Defender, він їздить майже так само добре, як і майже будь-який позашляховик високого класу, має широкий асортимент сучасних силових агрегатів, а також ультимативну спроможність на бездоріжжі.

3. Mercedes-Benz GLB

Mercedes прийняв цікаву стратегію дизайну зі своїм новим компакт-кросовером: мініатюризувати більшу частину візуальної ДНК свого найбільшого SUV (GLS), а також втиснути сім крісел у стандартній комплектації в досить маленький автомобіль. Автомобіль поставляється в бензиновій версії GLB 200, дизельних -200d і -220d, а також у спортивній версії GLB35 AMG. Навіть базовий бензиновий двигун забезпечує достатню продуктивність для досить спокійного автомобіля на дорозі, при цьому якість їзди вражає завдяки адаптивним амортизаторам і контролю над кузовом, який хоч дещо м’який, але все ще стійкий.

Сидіння середнього ряду зсуваються вперед і назад і пропонують пристойний простір для дорослих, хоча самі задні крісла набагато менші та корисні лише для дітей. Однак чотири з п’яти задніх сидінь мають точки для дитячого крісла Isofix.

4. Land Rover Discovery Sport

Ніхто з прямих конкурентів найдешевшої моделі Ленд Ровер – Дискавері Спорт – не пропонує можливості замовити 7-місне виконання. Задні місця Discovery Sport не такі великі, як інші. В принципі, ви можете звільнити для них додатковий простір для ніг, посунувши вперед стільці середнього ряду, якщо це потрібно, але тоді на самому другому ряді місця залишиться не так багато. Більше того, якщо ви регулярно користуватиметесь автомобілем у семимісному вигляді, то буде мало місця в багажнику – нічого не вдієш, це все одно дешевше за Вольво ХС90!

Їзда на «Диско Спорт» вражає комфортабельністю, завдяки просунутій системі повного приводу він має більше можливостей на пересіченій місцевості, ніж знадобиться більшості людей, хоча чотирициліндрові дизельні двигуни Ingenium не настільки потужні, як аналоги від конкурентів. Гібридна версія P300e, що досягає найкращого балансу в плані запасу тяги, є суворо п’ятимісним автомобілем.

5. Dacia Lodgy Stepway

Шок! Дачія Лоджі це ж бюджетний мінівен? Але не у версії Stepway, тепер це кросовер! Звісно, за такого роду лукавство можна отримати гнівні коментарі, але постривайте, не спішіть, зараз усе поясню.

Lodgy Stepway це єдиний спосіб отримати 7 місць за 18 тисяч євро. У нього по периметру доданий пристойний захисний обвіс з нефарбованого чорного пластику, збільшений кліренс та прикріплені довгі рейлінги на даху. Всередині у цього MPV-SUVпросто баддя простору, при чому на усіх 3 рядах сидінь. На останньому ряді 2 сидіння нічим не відрізняються від тих, які попереду, просто встановлені трохи нижче, тому все ж більше підійдуть для пасажирів зростом до 180 см. При цьому у них буде по індивідуальному підстаканнику – як не як, а приємно! За потреби крісла 3-го ряду можна демонтувати і залишити в гаражі, а середнього – скласти і відкинути допереду. В результаті цього у вас буде 2-сімний автомобіль з можливістю перевезення хоч холодильника, хоч ліжка чи стола.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!