П’яним за кермо не пустять: нові автомобілі можуть отримати «алкогольний замок»

Якщо новий закон набуде чинності, то на США чекає справжня революція у світі автотранспорту.

0
96

Настає нова революція в автомобільному світі. Усі нові машини можуть отримати «алкогольний замок». Про це повідомляє видання Washington Post .

Так, у США на відповідний законопроект очікує підписання президента Джо Байдена .

Проект закону передбачає розширити волю власників електромобілів. Також документ спрямований на зниження кількості водіїв у нетверезому стані.

Вказано, що смертельні ДТП за участю п’яних водіїв становлять приблизно 1/3 усіх нещасних випадків зі смертельними наслідками на дорогах у США. Страховий інститут дорожньої безпеки вважає, що сучасні технології можуть запобігти понад 9400 смертельних випадків щорічно.

Враховуючи це, у законопроекті йдеться, що передові технології запобігання водінню у нетверезому вигляді мають стати стандартним обладнанням для всіх нових легкових автомобілів. Нові системи повинні визначати рівень концентрації алкоголю в крові водія та при перевищенні допустимого рівня обмежувати експлуатацію транспортного засобу.

Новий стандарт контролю вмісту алкоголю у крові водіїв має бути імплементований протягом трьох років. На сьогоднішній день є кілька способів, якими автовиробники можуть контролювати стан водія – від використання салонних камер спостереження до датчиків, вбудованих у кермо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!