Пільг не буде: коли будуть штрафувати власників “євроблях”

В Україні закінчується пільговий період для розмитнення авто на єврономерах

0
7808

В нашій країні 10 листопада завершується пільговий період розмитнення автомобілів на так званій європейській реєстрації. З 11 листопада на власників не розмитнених “євроблях” почнуть накладати штрафи.  Виписуватимуть їх господарям таких авто на іноземній реєстрації як співробітники поліції, так і службовці  вітчизняних митниць. Про це інформує  “Дорожній адвокат”.

Кермувати автомобілем з європейськими номерами, який своєчасно не вивезли за межі країни, а також управляти нею іншій особі, іншій від тої, яка його ввезла, карається штрафом в розмірі 8500 гривень. Він сплачується на місці й при першому порушенні  авто не забирають. Повторне порушення автоматично подвоює розмір штрафної санкції ще й додає вилученням прав у водія на 1 рік. Машину  при цьому можуть забрати і поставити на штрафмайданчик. На цей раз накладати штраф буде судовий орган, поліціянти лише оформляють папери.

Разом з тим, накладені штрафні санкції за допущені порушення, не звільняють від нових. Їх можуть виписати працівники митниці, які, своєю чергою, оштрафують власника вже на 17 тисяч гривень за те, що перевищений термін тимчасового ввезення або транзиту більше, як на 30 днів. Саме в цьому випадку історія може закінчитись плачевно, бо автомобіль можуть конфіскувати. Співробітник митниці лише складе документи та  передасть їх до судового органу.

Якщо ви передали євробляху  в управління іншому власнику, то за це порушення може бути накладений штраф в розмірі 34 тисячі гривень. Господар машини не звільняється від обов’язку вивезти авто. Якщо ігнорувати цю норму, то є ризик знову отримати штраф.

За оприлюдненою  інформацією, ст. 485 Митного кодексу передбачає, що дії, які спрямовані на ухилення від сплати митних платежів,  а також для того, щоб використовувати таке не розмитнене авто в інших цілях, окрім процедури ввезення і вивезення, передбачають штрафні санкції в розмірі 300% від несплаченої суми  мита. Тобто, сума штрафу для власника не розмитненого авто потроюється.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!