Тепер офіційно: ЗАЗ випустить нову модель авто

0
2405

Запорізький автозавод ЗАЗ розробить та налагодить виробництво нової моделі. Йдеться про автобус А18, який, на думку голови правління підприємства Миколи Євдокименка, зможе успішно конкурувати з білоруськими аналогами, передають «Новини та Факти» .

Євдокименко, ЗАЗ А18 буде 12-метровим низькопідлоговим автобусом для міських перевезень, який отримає багато спільного з моделлю А10, але розрахований на більшу кількість пасажирів.

Коли на ЗАЗі розпочнеться серійний випуск автобусів А18 – не уточнюється. Відомо лише те, що технологія новинки вже почалася.

Крім цього, Микола Євдокименко повідомив про те, що у Запоріжжі найближчим часом мають намір розпочати виробництво ще одного автобуса – А09. Це приміська модель із 9-метровим кузовом, побудована на основі шасі німецького концерну Mercedes-Benz.

ЗАЗ А09, що вже пройшов сертифікацію в Україні, надійде у продаж наступного року.

Як відомо, у вересні минулого року Запорізький завод розпочав збирання автомобілів під марками Lada, Renault і Kia з машинокомплектів, що постачаються з території РФ. За прогнозами, річний обсяг виробництва підприємства становитиме 10 000 авто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!