У Китаї представили електрозарядку, яка заряджає авто за 5 хвилин

0
244

Китайська компанія Xpeng під час Дня технологій представила швидкісну зарядну систему X-Power потужністю 480 кВт, повторивши за цим параметром недавнє досягнення групи GAC. Xpeng стверджує, що з такою колонкою електрокар наповнює батарею на наступні 200 км ходу лише за п’ять хвилин. Поширення цих станцій може сильно вплинути на популярність електрокарів.

Швидка колонка від Ікспенга має вбудовану систему контролю безпеки та захищена від зовнішнього впливу за стандартом IP67 (він передбачає повну стійкість до пилу, а також здатність витримувати занурення обладнання під воду на глибину до метра на час до 30 хвилин).

Розробники Xpeng не уточнюють терміни впровадження своєї надшвидкісної колонки. Однак, напевно, мова піде про додавання таких систем у власну мережу зарядних станцій. Xpeng запевняє, що вона — одна з найбільших у Китаї серед автомобільних компаній, що належать. Зараз це 1648 звичайних станцій, якими безкоштовно користуються власники Ікспенгів, та 439 «швидких».

Xpeng продовжує розвиток автопілота XPilot. Варіант 3.0, що працює на серійних Ікспенгах, справляється з магістралями. У першій половині 2022 року компанія розгорне версію 3.5, яка зможе вести машину на головних вулицях міст. У першій половині 2023 року має з’явитися XPilot 4.0, який здійснює водіння від порога до порога завдяки периферійним камерам та основній стереокамері на вісім мегапікселів, сигнали з яких обробляє набір чипів загальною продуктивністю 508 трильйонів операцій на секунду.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!