Як змінився портрет покупців авто в Україні

0
122

Експерти компанії Autolist провели опитування серед українців та склали портрет покупців уживаних автомобілів. В опитуванні взяли участь тисячі громадян.

Результати опитування показали, що середній період експлуатації серед власників старих автомобілів становить 3,5 роки. У той же час, ті, хто тільки планує покупку автомобіля, мають намір їздити на ньому в середньому 4,2 роки.

73% автомобілістів, які за останні 6 місяців купили машину в Україні, самі проводили попередній огляд транспортного засобу. Серед тих, хто планує купівлю вживаного автомобіля і самостійно його оглядатиме – 41%, решта залучатиме фахівців чи знайомих.

Рівень довіри до перекупників знизився з 60 до 50%. Тепер українці воліють купувати вживані автомобілі в офіційних дилерських центрах.

Серед тих, хто недавно купив машину, 75% розраховувалися готівкою, 54% майбутніх автомобілістів також платитимуть готівкою. Інші планують купівлю авто в кредит.

Автомобілісти, які нещодавно купили старий автомобіль у середньому заплатили 8 тисяч доларів, а ті, хто тільки планує купити машину, готові викласти в середньому 10,5 тисяч доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!