В Україні спостерігається дефіцит запчастин: які деталі вже складно купити?

0
144

Дефіцит напівпровідників, яка торкнулася майже всіх виробників автомобілів, привів до того, що деякі бюджетні автомобілі просто зникли з дилерських центрів.

Як виявилося, брак нових автомобілів – це тільки початок. Експерти autoconsulting провели дослідження, в ході яких виявилося, що в Україні вже складно купити і деякі запчастини. Ті ж напівпровідники широко використовуються, наприклад, в сенсорних екранах, електронних приборка, блоках управління та ін. Купити ці компоненти у відкритому доступі стало складно. Яка ситуація у офіційних дилерів?

Прес-служба компанії «АВТ Баварія Україна» прокоментувала ситуацію. Повідомляється, що комплектуючі розподіляються в першу чергу на виробництво нових автомобілів, потім – на гарантійну заміну і обслуговування. Запасів для потреб післяпродажного сервіс майже немає.

Директор по сервісу компанії «Stellantis Україна» Олександр Лич розповів, що в Україні вже спостерігаються перебої з поставками комплектуючих. Запчастини привозять виключно під замовлення. Чекати доводиться 15-20 днів. Експерт прогнозує погіршення ситуації.

У «Рено Україна» та «Ніссан Мотор Україна» відзначають, що поки не відчули на собі негативного впливу дефіциту мікрочіпів, а поставки комплектуючих проводяться в термін. Проблем з постачання запчастин не має і «Порше Україна».

Судячи з усього, офіційних дилерів в Україні нестача комплектуючих поки не торкнулася. Автомобілісти, яким потрібен гарантійний ремонт, можуть скористатися послугами і отримають деталі в термін.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!