Новини

Українець спалив “євробляху” на знак протесту проти влади (Відео)

Share

Українець спалив “євробляху” на знак протесту. Чоловік обурений штрафами для авто на єврономерах і тим, що їх не можна вивозити за кордон.

Відео підпалу поділилися в Фейсбуці на сторінці “Авто Євро Сила”.

На відео чоловік заявив, що історія цього Opel закінчилася і таким чином він протестує проти влади. В описі до відео сказано, що “євробляхери” змушені спалювати свої авто, тому що вивезти їх з України неможливо.

В описі під відео автори поста звинуватили нардепа Олександра Ковальчука, який прописав у законі про розмитнення євроблях пункт про те, що автомобілі нижче “євро 2” не можна розмитнити і вивезти з України. В іншому випадку митники виписують автолюбителям штраф 170 тисяч гривень, замість обіцяних 8,5 тисяч. Олександра Ковальчука назвали “антинародним” депутатом і звинуватили в тому, що через нього людям простіше спалювати свої автомобілі, ніж платити величезні штрафи.

Також автори публікації додали, що за розмитнення авто потрібно переплачувати в три рази більше.

“Наприклад, авто на єврономерах коштує 500 доларів. Щоб його розмитнити, потрібно заплатити близько 1 тисячі доларів і ще 500 доларів за послуги брокера, оформлення документів і огляд в сервісному центрі МВС. Разом це в три рази дорожче, ніж реальна вартість машини”, – поскаржилися “євробляхери”.

Нагадаємо, що закон про спрощене розмитнення “євроблях” був підписаний 12 травня поточного року, а набрав чинності 15 червня.

Розмитнити за пільговою ставкою можна тільки ті авто, які старше п’яти років, не нижче “євро 2” і були ввезені в Україну пізніше 31 грудня 2020 року.

Ці пільги не поширюються на авто з Росії, Донбасу і Криму, а також на ті, які не відповідають прописаним екологічним стандартам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024