Українець спалив “євробляху” на знак протесту проти влади (Відео)

0
60

Українець спалив “євробляху” на знак протесту. Чоловік обурений штрафами для авто на єврономерах і тим, що їх не можна вивозити за кордон.

Відео підпалу поділилися в Фейсбуці на сторінці “Авто Євро Сила”.

На відео чоловік заявив, що історія цього Opel закінчилася і таким чином він протестує проти влади. В описі до відео сказано, що “євробляхери” змушені спалювати свої авто, тому що вивезти їх з України неможливо.

В описі під відео автори поста звинуватили нардепа Олександра Ковальчука, який прописав у законі про розмитнення євроблях пункт про те, що автомобілі нижче “євро 2” не можна розмитнити і вивезти з України. В іншому випадку митники виписують автолюбителям штраф 170 тисяч гривень, замість обіцяних 8,5 тисяч. Олександра Ковальчука назвали “антинародним” депутатом і звинуватили в тому, що через нього людям простіше спалювати свої автомобілі, ніж платити величезні штрафи.

Також автори публікації додали, що за розмитнення авто потрібно переплачувати в три рази більше.

“Наприклад, авто на єврономерах коштує 500 доларів. Щоб його розмитнити, потрібно заплатити близько 1 тисячі доларів і ще 500 доларів за послуги брокера, оформлення документів і огляд в сервісному центрі МВС. Разом це в три рази дорожче, ніж реальна вартість машини”, – поскаржилися “євробляхери”.

Нагадаємо, що закон про спрощене розмитнення “євроблях” був підписаний 12 травня поточного року, а набрав чинності 15 червня.

Розмитнити за пільговою ставкою можна тільки ті авто, які старше п’яти років, не нижче “євро 2” і були ввезені в Україну пізніше 31 грудня 2020 року.

Ці пільги не поширюються на авто з Росії, Донбасу і Криму, а також на ті, які не відповідають прописаним екологічним стандартам.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!