Нові проблеми «євроблях»: кримінальна відповідальність і конфіскація авто

0
257
RIGA, LATVIA - MARCH 27, 2019: Traffic jams in the city with row of cars on the road at evening and bokeh lights - image

Юрист громадської організації АвтоЕвроСила Роман Казачук повідомляє, що власники автомобілів на іноземній реєстрації в Україні зіткнулися з черговою проблемою, яка загрожує кримінальною відповідальністю з конфіскацією транспортного засобу. В процесі легалізації автомобіля в Україні, мінімум один автомобіліст щодня стикається з цією проблемою.

Проблема виявляється на етапі експертної оцінки автомобіля. В процесі огляду транспортного засобу експерт виявляє, що на кузові автомобіля відсутня VIN-код, або цей номер має пошкодження.

Експерт радить проводити перевірку VIN-коду самостійно, ще до зняття машини з обліку. Для цього потрібно перевірити наявність всіх цифр і букв в комбінації, і звірити їх з тими, що вказані в техпаспорті. Також потрібно перевірити відсутність іржі та інших сторонніх елементів на місці нанесення VIN-коду. Завдяки цим простим діям експерт в СЦ МВС зможе легко перевірити відповідність даних.

У разі, якщо у власника «євробляхи» виникли сумніви або проблеми в процесі перевірки VIN-коду, краще звернутися до фахівця. Експерт розповість як відмити VIN-код і знайти дублюючі таблички.

Приділяти особливу увагу VIN-коду «евробляхі» потрібно через те, що невідповідність даних загрожує серйозним покаранням. У відношення автомобіліста відкривають кримінальну справу, а автомобіль конфісковують. При цьому, гроші за розмитнення не повертають.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!