Mercedes готується до виробництва електромобілів в США

Очікується, що виробництво позашляховиків EQS в Венс, штат Алабама, почнеться в червні.

0
84

До кінця цього року Mercedes-Benz найме близько 300 робочих на свій завод в Алабамі. Такий крок пов’язаний з підготовкою марки до виробництва електромобілів на території США. Зараз на підприємстві в місті Венс працює 4 400 осіб, які працюють на збиранні кросоверів Mercedes GLS і GLE. Згідно з планом марки, починаючи з наступного року, тут будуть збиратися ще й електроіческіе версії двох популярних автомобілів.

Повідомляється, що виробництво електромобілів буде інтегровано в існуючий складальний процес – іншими словами, в роботу кузовного, фарбувального і складального цехів будуть внесені лише невеликі коректування. Неподалік на 270 акрах побудований новий завод по збірці акумуляторних батарей.

В даний час Mercedes-Benz наймає спеціалістои для збірки в кузовний і фарбувальний цехи, а також для заводу з виробництва акумуляторів, де робочі збиратимуть системи високовольтних акумуляторних батарей для електромобілів. На першому етапі заробітна плата складе 20 доларів на годину, а в подальшому виросте до більш ніж 25 доларів на годину протягом чотирьох років.

Очікується, що виробництво електричного позашляховика EQS в США почнеться в червні, а збірка кросовера EQE почнеться в жовтні наступного року. Як повідомляє видання AutoForecast Solutions, Mercedes зможе збирати близько 40 000 електромобілів кожної моделі за перший повний рік виробництва в США.

Варто відзначити, що Mercedes-Benz GLS, є однією з найбільш продаваних моделей в США, і, як внаслідок – основним джерелом прибутку для бренду. При цьому кросовер GLE був самим продаваним автомобілем марки в перші дев’ять місяців 2021 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!