Новини

Автомобілі з механічними коробками передач скоро підуть в історію

Share

Механічна коробка передач перестане використовуватися в нових автомобілях протягом 3-4 років. Це прогноз експертів, які вважають, що масовий перехід на автоматичні трансмісії неминучий і більшість виробників так і надійдуть.

Перехід буде відбуватися поступово з оновленням модельного ряду. Згідно з цим сценарієм, через 15 років автомобілі з механічними швидкостями повністю зникнуть з ринку старих автомобілів, і причин такої тенденції кілька – екологія, впровадження сучасних помічників водія і комфорт водіння.

Головне в цьому випадку – введення нових екологічних норм, чого не можна досягти за механічними коробками передач. Потім буде впровадження систем автономного водіння, в яких вибір передачі здійснюється електронікою автомобіля.

«Механічні коробки стають нішевим продуктом, який більше не призначений для широкої аудиторії. Для більшості людей автомобіль – це засіб пересування по асфальту на певну відстань, і автомат ідеально підходить для цієї мети », – кажуть експерти, яких цитує Autonews.

За даними IHS Markit і ZF Group, продажі моделей з механічними коробками передач на світовому ринку за останній рік знизилися до 17,1%. На північноамериканському ринку всього 1,2% нових автомобілів оснащено МКПП. Навіть електромобілі в США з продажу вже випереджають машини з «механікою».

Однак механічні коробки передач не зникнуть повністю, так як деякі види транспорту будуть ними оснащені як мінімум на якийсь час. Це так звані «low-cost» (малобюджетні автомобілі для ринків, що розвиваються), деякі позашляховики і комерційний транспорт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Cadillac випустив лімітовану серію автомобілів ручної роботи

2024 знаменує 20-річний ювілей V-серії - високопродуктивних моделей Cadillac. На честь цієї події Cadillac випустив…

17.05.2024

Названі автокомпанії лідери з продажу електромобілів у 2023 році

Продажі електромобілів у світі минулого року досягли 9.6 мільйонів одиниць, не враховуючи гібриди з можливістю…

17.05.2024

З’ясувалося, чому Hyundai Santa Fe провалив краш-тести

Нещодавно Страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) протестував Hyundai Santa Fe 2024 , який не отримав нагороду Top Safety Pick+ .…

17.05.2024

Ford вимагає від постачальників скорочення витрат

Ford Motor закликає своїх постачальників знизити витрати у спробі підтримати рентабельність електромобілів, йдеться у внутрішньому меморандумі…

17.05.2024

Mitsubishi готує нове покоління культового мінівену Delica (D:6)

У гамі Mitsubishi компактний мінівен Delica існує з далекого 1968 року. З того часу автомобіль…

17.05.2024

Jaguar представив прощальний F-Pace напередодні переходу на електромобілі

Jaguar відзначає завершення доби свого розкішного позашляховика F-Pace випуском спеціальної версії 90th Anniversary Edition. Ця…

17.05.2024