Автомобілі з механічними коробками передач скоро підуть в історію

Експерти прогнозують, що через 15 років на вторинному ринку не буде автомобілів з механічною коробкою передач.

0
101

Механічна коробка передач перестане використовуватися в нових автомобілях протягом 3-4 років. Це прогноз експертів, які вважають, що масовий перехід на автоматичні трансмісії неминучий і більшість виробників так і надійдуть.

Перехід буде відбуватися поступово з оновленням модельного ряду. Згідно з цим сценарієм, через 15 років автомобілі з механічними швидкостями повністю зникнуть з ринку старих автомобілів, і причин такої тенденції кілька – екологія, впровадження сучасних помічників водія і комфорт водіння.

Головне в цьому випадку – введення нових екологічних норм, чого не можна досягти за механічними коробками передач. Потім буде впровадження систем автономного водіння, в яких вибір передачі здійснюється електронікою автомобіля.

«Механічні коробки стають нішевим продуктом, який більше не призначений для широкої аудиторії. Для більшості людей автомобіль – це засіб пересування по асфальту на певну відстань, і автомат ідеально підходить для цієї мети », – кажуть експерти, яких цитує Autonews.

За даними IHS Markit і ZF Group, продажі моделей з механічними коробками передач на світовому ринку за останній рік знизилися до 17,1%. На північноамериканському ринку всього 1,2% нових автомобілів оснащено МКПП. Навіть електромобілі в США з продажу вже випереджають машини з «механікою».

Однак механічні коробки передач не зникнуть повністю, так як деякі види транспорту будуть ними оснащені як мінімум на якийсь час. Це так звані «low-cost» (малобюджетні автомобілі для ринків, що розвиваються), деякі позашляховики і комерційний транспорт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!