В Україні восени подорожчають автомобілі з пробігом: в чому причина

0
110

Авто з пробігом в країнах Європейського Союзу можуть сильно подорожчати.

Пов’язано це з високим попитом, а також низькою пропозицією нових машин з боку автовиробників, повідомляє Експерт .

Нових авто заводи виготовлять менше, отже і менше машин потрапить на вторинний ринок.

В умовах пандемії COVID-19 в Європі зросло бажання пересуватися не громадським транспортом, а індивідуально, тому європейці активно скуповують навіть б/в автомобілі.

Всі перераховані вище фактори ведуть до того, що ціни на старі авто зростають. В Інституті досліджень авторинку припускають, що така ситуація може призвести до серйозного подорожчання авто в Україні.

Статистика демонструє, що в липні 2021 року в Німеччині і Польщі продали рекордно низьку кількість автомобілів. Автомобілям просто нізвідки взятися на вторинному ринку.

Люди, які раніше міняли свій автомобіль на новий і продавали щось на вторинному ринку, тепер просто не можуть пересісти на нове авто через їх дефіцит. Як наслідок, попит на вживані автомобілі не падає, а їх кількість на ринку недостатньо, внаслідок чого і зростає ціна.

Статистика ж в Україні вказує на те, що понад 90% авторинку в Україні – це б/в авто. При цьому через низьку купівельну спроможність українці в основному купують автомобілі в районі 2-10 тисяч доларів.

Попри це, на ринку авто існує дефіцит, який задовольняється в основному шляхом імпорту б/в машин з-за кордону.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!