В Україні з’являться нові дорожні знаки: що потрібно знати водіям

0
1643

1 листопада в Україні набудуть чинності нові стандарти дорожніх знаків, розроблені фахівцями ДП «ДерждорНДІ» у співпраці з «Агентами змін», повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Всі тексти нових знаків будуть написані з великої літери, з’явиться нова форма стрілок, а для позначення центру населеного пункту і річок будуть використовуватися символи європейського зразка.

Також тепер є чіткі пропорції, тобто між елементами тексту повинно зберігатися певну відстань. Для назв населених пунктів передбачена транслітерація.

Про безпеку пішоходів теж подбали: діагональні переходи будуть позначені окремим знаком, також з’являться нові таблички для острівців безпеки. Для велосипедистів теж передбачені нові знаки і таблички до дорожніх знаків.

Знаки, установлені на одній опорі, будуть розміщені за новими алгоритмами, які дозволять уникнути неправильного трактування. Також розробили новий розділ з розміщення знаків на щитах і фонових щитах.

При створенні нових стандартів враховувався досвід інших країн і були обрані кращі рішення. Тому нові знаки повинні піти на користь українським дорогам.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!