Xiaomi створить свій електромобіль повністю з нуля

Китайська компанія Xiaomi готується анонсувати свій перший електромобіль.

0
1042

Виробники електроніки зараз серйозно прицілилися на ринок електромобілів. Уже відомо, що власні автомобілі розробляють Apple і Huawei, на початку року до них також приєдналася і Xiaomi.

Деякий час назад в мережі ходили чутки, що Xiaomi, як і інші виробники смартфонів, шукає собі партнера з автомобільного бізнесу, щоб полегшити вихід на ринок електрокарів. З початку року китайська компанія провела кілька переговорів з автовиробниками. Однак, як повідомляється, ні з ким з них не було укладено співпрацю. Причиною цього стало те, що Xiaomi вирішила створювати власний електрокар з нуля, спираючись на власні можливості.

Раніше ходили чутки, що Xiaomi готується викупити 65% компанії China Evergrande Group, проте виробник смартфонів надалі спростував їх. Однак варто зазначити, що сама China Evergrande Group заявляє, що переговори з Xiaomi знаходяться на ранній стадії.

Відомо, що Xiaomi провела 85 зустрічей з 200 гравцями автомобільного ринку. Якщо Xiaomi дійсно буде самостійно створювати свій електрокар, то можна припустити, що компанії вони були потрібні для отримання знань, а не для укладення співпраці.

Очікується, що Xiaomi розповість подробиці про свій перший автомобіль на наступному тижні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!