Tesla випустить п`ять нових версій Model Y

0
218

Китайське відділення Tesla представить п`ять нових версій популярного кросовера Model Y. Цікаво, що компанія Ілона Маска завжди намагалася зменшити кількість комплектацій для максимального спрощення, проте тепер, вочевидь, політика виробника змінилася.

Інформація щодо нових виконань цієї моделі міститься у відповідній заявці відділення Tesla China, яку опублікувало Міністерства промисловості та торгівлі Китаю.

Судячи з усього, основними відмінностями нових варіацій кросовера стануть батареї різного об`єму. Дві початкові версії мають у своєму розпорядженні 60 кВт*год, в той час як більш дорогі комплектації оснащені батареями на 76,8 і 78,4 кВт*год. На найдорожчому варіанті Perfomance використовуватиметься батарея на ті самі 78,4 кВт*год.

Судячи з документів, нові комплектації автомобілів оснащуються літій-іонними та літій-залізо-фосфатними акумуляторними батареями. Такі Model Y заплановані до виробництва на Шанхайському заводі. В сучасних умовах, після появи інформації про те, що брлінське підприємство розпочне роботу пізніше, ніж планувалося (у 2022 році), китайський завод став основним експортноорієнтовним відділенням Tesla.

Втім, експорт електромобілів саме з Giga Shanghai обумовлений не тільки проблемами у Німеччині. Китайське виробництво має потужність у 450 тис. екземплярів на рік, і досі не завантажено повністю, що може говорити тільки про те, що забезпечити Європу «китайськими Теслами» не складе великих труднощів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!