Один з найпопулярніших електромобілів знімуть з виробництва

0
714

За словами Луки де Мео (Luca de Meo), генерального директора Renault, електромобіль ZOE не доживе до наступного покоління, оскільки компанія переходить на нову повністю електричну платформу. Як повідомляє Insideevs, Renault ZOE є найбільш продаваною повністю електричної моделлю Renault і одним з найбільш продаваних автомобілів в Європі.

Однак платформа ZOE старіє, адже автомобіль був представлений в 2012 році і з тих пір кілька разів модернізувався, включаючи велике оновлення в 2019 році. Компанія продала понад 300 000 електромобілів Renault ZOE, причому багато хто з них були реалізовані в Європі.

Renault ZOE буде замінений абсолютно новим електромобілем Renault R5, який очікується в 2023 році, при цьому ще на початку цього року говорили, що компанія не планує замінювати популярну модель ZOE.

Renault планує перейти на нову платформу CMF-EV альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi, щоб стати більш конкурентоспроможною. Очікується, що нові технології значно знизять витрати компанії: можливо, на цілу третину в порівнянні з ZOE.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!