Франція і Німеччина виступають проти заборони ДВЗ: назріває конфлікт

1
610
Mandatory Credit: Photo by Isifa Image Service/REX/Shutterstock (927080a) ENVIRONMENTAL POLLUTION. Various

Європейський Союз готуватися до введення нових норм щодо викидів шкідливих речовин в атмосферу, які просто забороняють експлуатацію автомобілів з ДВЗ з 2035 року. Однак уряди Німеччини і Франції мають намір ветувати введення цих норм і закликають до поступового тривалого переходу.

Представники уряду Франції відзначають, що влада країни підтримують цілі досягнення нульових викидів в атмосферу. У той же час, адміністрація президента впевнена, що підключаються гібридні автомобілі повинні залишатися на ринку як можна довше.

Міністр транспорту Німеччини підтримує позицію Франції. Він зазначає, що всі виробники автомобілів повідомлені про швидкий вступ нових суворих екологічних норм щодо викидів, але ці норми повинні бути здійсненні. На думку міністра, варто бути більш поступливими до плагін-гібридам.

Багато виробників автомобілів стверджують, що після вступу в дію нових стандартів щодо викидів під забороною будуть не тільки автомобілі на бензинових і дизельних двигунах, але і гібриди. Виробники автомобілів всерйоз стурбовані. Багато повідомляють, що перехід на електромобілі призведе до масових звільнень, оскільки виробництво електрокарів не вимагає стільки працівників, як автомобілів з ДВЗ.

Варто додати, що зниження рівня шкідливих викидів в атмосферу – це обов’язкова міра, спрямована на збереження навколишнього середовища і боротьбу зі змінами клімату. Всесвітня метеорологічна організація провела підрахунки і прийшла до висновку, що в міру того, з якими темпами нагрівається Земля, незабаром планета прийде до точки неповернення, і уповільнити або зупинити цей процес буде неможливо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!