Volvo представила концептуальний «електрокар майбутнього» (ФОТО)

0
234

Шведський автовиробник показав незвичайний концепт електромобіля, який демонструє погляди компанії на епоху, в якій немає місця ДВЗ. Крім того, Volvo назвала терміни повної відмови бренду від випуску автомобілів на традиційному паливі.

Кросовер Concept Recharge має мінімалістичний інтер’єр, націлений на розширення вільного простору для водія і пасажирів. Ще однією особливість моделі стало використання задньопедальних дверей, які покликані полегшити посадку в салон.

У планах Volvo – реалізація близько 600 000 електрокарів до 2025-го, а роком пізніше автовиробник має намір побудувати завод з виробництва акумуляторів на території Європи. Зараз ведеться активна робота над новим поколінням батарей, які проектує шведська компанія Northvolt. Акумулятори, продажі яких планується почати в 2025-му, в теорії зможуть забезпечити електрокарам до 1000 кілометрів пробігу на одному заряді.

Представники Volvo відзначили, що планують оснащувати власну лінійку автомобілів лидара Luminar, які допоможуть підвищити безпеку водіння і стати основою системи автопілота. Паралельно компанія займається розробкою власного програмного забезпечення, включаючи операційну систему VolvoCars OS. Відомо, що нова архітектура Volvo для автомобілів передбачатиме комп’ютер з двома чіпами NVIDIA. Перший буде відповідати за основні функції водіння, а другий – за роботу напівавтономних електронних систем.

У наступному році Volvo випустить флагманський позашляховик XC90 і почне продажі електрокара XC40 Recharge, а також його модифікації C40 Recharge. Починаючи з 2030 го бренд має намір повністю відмовитися від виробництва автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!