В Україні спеціальні авто вимірюватимуть швидкість в русі – деталі

Спеціальний комплекс, який вмонтовано у «Фантом», налаштований на сканування правопорушень під час його руху.

0
428

З першого липня перші чотири патрульних «Фантоми» на основі Skoda Kodiaq почнуть вимірювати швидкість руху на вулицях, повідомляє пресслужба МВС. Очікується, що до 2024 року на українських дорогах буде щонайменше 550 таких патрулів.

Зараз правоохоронці тестують чотири машини, на які встановлено радари. Вони дозволяють фіксувати швидкість зустрічного транспорту й того, що обганяє. До 2024-го року пропонується запровадити 550 камер, які фіксують порушення швидкісного режиму.

Метою «Фантомів» є запобігання правопорушенню й можливим негативним наслідкам на дорозі, а не притягнення до відповідальності якомога більшої кількості водіїв.

Спеціальний комплекс, вмонтований у авто, налаштований на сканування правопорушень під час руху самого «Фантому». Правопорушення фіксуються як за напрямком руху спецавто, так і в зустрічному напрямку. У випадку фіксації порушення, вмикаються спеціальні сигнали синього та червоного кольору й автомобіль порушника зупиняється.

МВС планує придбати ще 125 автомобілів для патрулів «Фантом». При цьому планують використовувати різні моделі автомобілів, а не тільки Skoda Kodiaq, щоб водії не могли одразу впізнати їх в потоці.

За рік роботи системи автоматичної фіксації було складено 1 738 119 постанов. Штрафи були оплачені на загальну суму – 259,6 мільйонів гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!