В Україні змінять правила паркування авто

0
814

На базі сервісу “Київ Цифровий” запрацює програма, яка дозволить киянам шукати паркомісця, а владі – дізнатися, чи потребує місто додаткових паркінгів.

Про це повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій.

Автомобілістам буде доступна карта, де відзначені всі паркомісця, а також сервіс для оплати парковки.

“У додатку міститься онлайн-карта паркінгів, доступних в місті, за допомогою якої автовласники зможуть швидко знайти місце для свого авто. Крім того, автовласники зможуть оплатити за допомогою програми послуги з паркування, а також штрафи за порушення правил”, – пише Тацій.

За словами директора, це нововведення може стати засобом для моніторингу кількості паркомісць в місті. Програма буде фіксувати, в яких районах є необхідність в додаткових паркінгах, оцінювати загальну потребу, а також виробляти рішення для паркувальної інфраструктури.

“Так, завдяки зручному пошуку паркомісць поблизу за допомогою програми водії будуть менше ставити власні авто вздовж проїжджої частини. Це, в свою чергу, дозволить дещо розвантажити дороги від пробок, які виникають на вузьких вулицях в результаті заставлених автомобілями узбіч”, – зазначив він.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!