В Європі почали їздити на електрокарах більше, ніж на машинах з традиційними ДВЗ

Дослідження проводилося на замовлення компанії Nissan. Виявлену різницю поки складно назвати серйозною, але певна тенденція вже простежується.

0
118

Власники електрокарів проїжджають по дорогах Європи більше кілометрів, що водії за кермом машин зі звичайними моторами на викопному паливі. Цікаво, що європейські власники екологічного транспорту не скаржаться на брак інфраструктури і запас ходу своїх машин.

Їх все влаштовує. У підсумку маємо перевагу в 630 кілометрів на рік. Різниця, звичайно, невелика. Це еквівалентно двом кілометрам в день. За рік власники електрокарів встигають «набігати» близько 14 300 км, а власники авто з ДВЗ – близько 13 600 км.

Найбільший загальний електричний пробіг зафіксований в Італії – 15 тисяч кілометрів на рік. А ось в Нідерландах цей показник нижче – 14 800 км.

Паралельно в ході дослідження з’ясувалося, що на сьогоднішній день кількістю і розташуванням зарядних станцій задоволені 69% власників електромобілів.
При цьому 70% респондентів відзначили, що запас ходу авто перевершив їх очікування. 30% опитаних заявили, що не збираються пересідати за кермо батарейного авто. Причому 58% побоюються такої покупки через маленьку «дальноходності».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!