Власники електромобілів повертаються до авто з ДВЗ

0
713

Вчені Каліфорнійського університету Скотт Хардман і Гіл Тал провели дослідження і назвали причини, чому власники електрокарів в США масово відмовляються від «зелених» автомобілів на користь ДВЗ.

В ході дослідження експерти провели опитування серед автомобілістів Каліфорнії, які придбали електричні автомобілі в 2012-18 роках. Результати опитування виявилися несподіваними: 20% власників гібридів і 18% власників електрокарів пізніше повернулися до автомобілів з традиційним ДВЗ.

Найпоширенішою причиною відмови від екологічного транспорту стало те, що зарядна інфраструктура надто погано розвинена – швидкі зарядні станції нізкодоступни. Порядку 70% водіїв, які повернулися до ДВЗ, повідомили, що не мали доступу до швидких зарядним станціям і заряджали машини від стаціонарної домашньої розетки на 120 В. Через низької напруги на зарядку автомобіля було потрібно багато часу.

Автори дослідження відзначили, що зростання ринку електричних автомобілів може уповільнити дефіцит швидких зарядних станцій. Вони відзначили, що виробники електрокарів повинні задуматися не тільки про виробництво інноваційних автомобілів, але і про інвестування в інфраструктуру зарядних станцій для них.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!