Влада вирішила хитро позбутися авто на іноземних номерах

0
807

Згідно із законом, який регулює відповідальність за неправильну парковку, влада потихеньку намагається позбавлятися автомобілів на іноземних номерах, передає Automotive.

Згідно з прийнятим Верховною Радою 21 грудня 2017 року Законом “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з реформування сфери паркування транспортних засобів”, в законодавство внесено ряд змін, які можуть поступово очистити вулиці українських міст від автомобілів з іноземною реєстрацією. Особливо якщо їх водії будуть паркуватися у невстановлених місцях або відмовлятися платити за паркування.

“Під роздачу” потраплять користувачі автомобілів на іноземних номерах, які були ввезені за схемою “верблюд”, вважають в “Дорожньому Контролі”.

Мова йде про схему, коли згідно зі статтею 380 Митного кодексу іноземці можуть завозити автомобілі в Україну без сплати митних зборів на строк до одного року. Якщо ж таку машину завозить українець – він зобов’язаний сплатити повну вартість розмитнення.

Згідно зі “схемою”, іноземець заїжджає в Україну і передає таку машину українцю. Іноземець отримує свої гроші та їде до себе до Литви або Польщі, виписавши доручення українцю. Останній їздить на нерозмитненому авто, не сплативши митних платежів.

Ухвалений Закон змінює статті 14-2 Кодексу про адміністративні правопорушення: “У разі, якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України і такий транспортний засіб відповідно до законодавства не підлягає державній реєстрації в Україні, до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису), притягається особа, яка ввезла такий транспортний засіб на територію України.

За новим законом, автомобілі, які стоять з порушенням ПДР або ж припарковані без оплати паркування, евакуюють на штрафмайданчик. При цьому, тепер евакуювати буде не тільки поліція, але і співробітники служб паркування. У кодексі з’явилася ст. 265-4 – “Тимчасове затримання транспортних засобів інспекторами з паркування”: “Тимчасове затримання транспортного засобу інспектором з паркування здійснюється шляхом доставлення для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку за допомогою спеціального автомобіля – евакуатора”. Співробітник паркування має право евакуювати машину, яка стоїть з порушенням ПДР або якщо водій не оплатив стоянку.

джерело

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!