Паливо преміум-сегмента може продаватися з надбавкою

0
124

Як відомо, величезний резонанс, викликала постанова Кабінету Міністрів «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 № 341 та від 9 грудня 2020 № 1236» від 14 травня 2021 № 474.

У зв’язку з цим Міністерство економіки України на своєму офіційному інтернет-порталі опублікувало роз’яснення щодо деяких нюансів даного документа .

За словами представників Міністерства, дія цієї постанови поширюється на автомобільні бензини і дизельне паливо, включені до Переліку товарів, що мають суттєве соціальне значення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 22 квітня 2020 № 341, а саме на бензин марки А-92, А-95 і дизельне паливо.

Позиція Міністерства економіки, перш за все полягає в тому, що вимоги до автомобільних бензинів і дизельного палива, в тому числі по їх позначення (маркування), визначені Технічним регламентом про вимоги до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 № 927 , відповідно до якого позначення (маркування) «брендового преміального» палива з поліпшеними показниками якості може включати торгову марку (товарний знак).

Виходячи з вищевикладеного, паливо з поліпшеними показниками якості, що має брендування (назва включає в себе товарний знак), під дію постанови № 474 не підпадає. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!