Дослідження Ford довело небезпеку водіння в навушниках

0
904

Час реакції за кермом має важливе значення для порятунку життів. Незважаючи на використання гучного зв’язку або навушників, заборонених у Франції, Німеччині, Італії, Іспанії та Великобританії, водії вважають, що вони зберігають пильність.

Але дослідження Ford щодо підвищення безпеки дорожнього руху спростовує ці теорії, показуючи значну затримку в розпізнаванні небезпек під час водіння. З більш ніж 2000 учасників по всій Європі американський концерн продемонстрував, що водії в навушниках реагують на події на дорозі на 4,2 секунди пізніше.

Для дослідження використовувалася спеціальна симуляція для вимірювання впливу навушників на чуйність завдяки технології звуку 8-D з урахуванням таких важливих факторів, як використання в дорозі і звички прослуховування. Учасники експерименту слухали мобільний додаток «Share The Road: Safe And Sound», яке генерує реальні звуки. Наприклад, сирену швидкої допомоги, вимірюючи реакцію під час прослуховування музики і без неї.

Результат звукового експерименту показав, що для визначення небезпечної ситуації і реагування на неї під час прослуховування музики потрібно 4,2 секунди. Цього достатньо, щоб потрапити в аварію.

Дослідження Ford є ще однією частиною проекту «Поділіться дорогою», в якому американська фірма працює над підвищенням безпеки дорожнього руху. Одне з інших розроблених додатків, наприклад, окуляри «WheelSwap», які дозволяють побачити наслідки безрозсудного водіння, або спеціальна куртка для велосипедистів, яка використовує смайлики, щоб донести свої наміри до інших учасників дорожнього руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!