«Листи щастя» водіям скасують — у поліції дали пояснення

0
1383

Водіям припинять надсилати постанови про штрафи, так звані «листи щастя», повідомив очільник МВС Арсен Аваков. За його словами, це допоможе зекономити державні кошти.

Як це працюватиме, розповів перший заступник начальника патрульної поліції Олексій Білошицький на телеканалі «Україна 24». Зокрема, він відповів на запитання, як водії зможуть дізнатися про своє правопорушення, якщо їх не зупиняли патрульні.

«Мова йде про встановлення спеціальних додатків і використання електронних засобів для того, щоб швидше дізнатися про своє правопорушення. Зараз таких можливостей багато: це й електронний кабінет водія, і чат-бот МВС, створений спеціально для цього, і спеціальні додатки, які дозволяють водієві дізнатися про виписані штрафи та сплатити їх. 90% водіїв розплачуються саме під час використання таких додатків, саме щодо таких людей і планується це нововведення», — сказав він.

Білошицький пояснив, що буде, якщо водій не користується додатком або іншими електронними засобами.

«Я хочу зазначити, що вже ухвалений законопроєкт № 5058 для того, щоб це вже стало можливо нормативно. Тобто якщо людина дізналася про свій штраф і оплатила його, то нема потреби надсилати лист. Якщо людина захоче і подасть спеціальну заяву, щоб їй надсилали лист, то він буде надісланий. Якщо людина не заплатить штраф впродовж 10 пільгових днів, то лист надсилатиметься, тут працюватиме загальне правило. Цим не обмежуються і не скорочуються права водіїв», — сказав він.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!