Компанія BMW випустить водневу версію кросовера X5

BMW планує представити обмежену серію свого популярного кросу на водневих паливних елементах у 2022-му.

0
26

Виступаючи на щорічних зборах акціонерів концерну, гендиректор Олівер ЦИПС повідомив, що компанія планує у 2022-му запустити дрібносерійне виробництво кросовера X5 на водневих паливних елементах.

Велика частина автомобільної промисловості зосереджує свої зусилля на розробці електричних авто, щоб відповідати посилюються стандартам викидів в Європі і Китаї. Однак BMW один з небагатьох брендів, які в даний час бачать можливості для масового впровадження водневих автомобілів, які виділяють тільки воду.

Крім перспективи нешкідливих викидів, машини на паливних елементах також забезпечують більший запас ходу, ніж електричні авто на батареях, проте в даний час дуже мало інфраструктури для їх дозаправки.

У грудні минулого року компанія Toyota представила оновлений автомобіль Mirai на водневих паливних елементах, що є новим імпульсом для просування технології з нульовим рівнем викидів на тлі швидкого зростання попиту на електричні авто. BMW досягла угоди з компанією Toyota , яка спрямована на розробку машин на паливних елементах. Інші виробники авто також ведуть роботи в цьому напрямку. Серед них – Hyundai і Honda , а також Jaguar Land Rover за підтримки Tata .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!