Нові машини значно подорожчають вже в найближчі роки

0
102

Незабаром нас чекає істотне подорожчання нових автомобілів. Причому, найбільше від цього постраждають компактні і бюджетні моделі.

Всьому виною – нові екологічні норми Євро-7, передає «Автопортал» . Вони повинні вступити в силу з 2025 року, проте автовиробники вже до них готуються і моделі, що відповідають новим вимогам, з’являться трохи раніше.

Генеральний директор Renault Group Лука де Мео в інтерв’ю британському виданню Autocar пояснив, що всі автомобілі стандарту Євро-7 повинні бути оснащені дорогими каталізаторами нового покоління і фільтрами саж і з вмістом дорогоцінних металів.

Але якщо для умовного Mercedes-Benz S-Class за 120 тис. Євро надбавка в ціні буде незначною в процентному співвідношенні, то для недорогих авто на кшталт Renault Clio за 15 тис. Євро вона стане дуже відчутною.

Лука де Мео прогнозує, що в цій ситуації компактні автомобілі поступово будуть переходити на електротягу, адже батареї для електрокарів, навпаки, щорічно дешевшають приблизно на 10%. Тобто, в недалекому майбутньому компактні електромобілі порівняються в ціні з бензиновими аналогами.

Керівник Renault вважає, що до 2030 року європейцям не вдасться повністю відмовитися від авто з двигунами внутрішнього згоряння. Однак все бензинові та дизельні моделі з часом отримають гібридні установки – інакше вони не зможуть вписатися в строгі еко-норми.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!