Уряд дав прогноз за цінами на паливо

0
73

Нафтобази країни практично максимально заповнені всіма видами палива, тому істотних коливань цін поки не буде. Інформує портал UaMotors .

Про це повідомив міністр розвитку економіки Ігор Петрашко. Крім того, за його словами, оптова ціна на дизель з початку і до кінця березня не тільки не зросла, а навіть дещо знизилася.

“Ми домоглися того, що зараз наповненість нафтобаз усіма видами палива практично на максимумі. Аграрії спокійно проводять посівну кампанію. Мінекономіки не чекає ніяких істотних коливань, крім сезонних”, – зазначив міністр.

Слід зазначити, що Мінекономрозвитку разом з Нафтогазовій асоціацією України, яка представляє інтереси найбільших гравців ринку, підписали спеціальний меморандум. Він повинен об’єднати зусилля відомств, щоб створити цінову стабільність на ринку нафтопродуктів.

Крім того, в кінці березня цього року Антимонопольний комітет прийшов до висновку, що ціни на паливо в мережах АЗС завищені.

Тому таким мережам, як WOG, OKKO, Ukrnafta, AMIK, Shell, Socar, UPG, БРСМ, Avantage-7 і Glusco рекомендували встановити ціни на газ, бензин і дизельне паливо на рівні, який би відповідав об’єктивної ситуації на ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!