Експерти назвали переваги асфальтових доріг перед бетонними

0
905

В Україні вже не перший рік виношується план заміни асфальтних доріг на бетонні. У той же час Великобританія зібралася зробити все з точністю до навпаки: замість бетону «закатати» дороги в асфальт, пише autoportal.ua.

Як повідомляють британські ЗМІ, на такий крок місцева влада вирішила з кількох причин. По-перше, бетонні дороги видають підвищений шум: матеріали, з яких вони робляться, не так добре поглинають звук, як асфальт.

По-друге, будувати асфальтові дороги обходиться дешевше, ніж бетонні. Так, бетонне покриття довговічніше, воно вимагає набагато менше ремонту за роки використання і краще витримують екстремальні погодні умови. Проте, навіть з урахуванням «постійного» ремонту асфальту є фінансова вигода, вважають дорожники Туманного Альбіону. До того ж, бетонні дороги самі по собі дорожчі, і на їх будівництво йде більше часу.

По-третє, на асфальтованих дорогах сніг і лід тануть швидше, нарешті, ще один плюс – асфальтові дороги більш безпечні, оскільки забезпечують краще зчеплення з дорогою в порівнянні зі «слизькими» бетонними трасами.

Планується, що бетонні дороги будуть замінені на асфальтові по всій території Британії. Сума інвестицій поки не називаються, але, очевидно, що бюджету цей грандіозний проект обійдеться в істотну «копійку».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!